Usuari:
Password:
Novetats
MENJAR SA ESTEVE
SEMBLA QUE COMENÇA LA PRIMAVERA I SOM A MITJANS DE FEBRER!

Bones família!

Aquesta setmana hem estat desherbant les cebes. Procés imprescindible per aconseguir una bona collita més endavant, ja que ara és quan necessiten poca competència amb d’altres herbes per aconseguir desenvolupar-se bé. És una feina entretinguda, de treballar ajupint l’esquena i ser meticulós i precís. És el que hi ha, si no volem ni pesticides ni herbicides!

Aquesta setmana entrant tindrem una gran ajuda! Ens visiten i ajuden l’Aina i l’Esteve (fill de l’Amàlia), que ens donaran un cop de mà a collir i preparar les cistelles que ens demaneu! Gràcies!

I també aprofitem per informar-vos que la setmana vinent serem presents a la fira de l'Aixada a Manresa. I hi haurà l'Oriol fent les delicioses coques d'espelta amb llavors de fonoll.

Així que seguim endavant amb aquest clima tant primaveral!

Salut i compromís!

2020-02-23

COMPROMÍS AMB LA VIDA

Bon diumenge família!

Aquests dies hem aprofitat l’estat de la terra, després de les pluges, per començar a plantar noves hortalisses. En concret vam estar plantant cebes i alls. Us anirem informant de tot allò que seguirem plantant i que esperem poder oferir-vos al rebost ben aviat.

Les pluges generalitzades ocorregudes aquests últims dies faran, també, créixer molt l’herba, la qual servirà d’aliment per a les vaques de les que obtenim la llet. Això provocarà un canvi en l’alimentació d’aquestes ja que no hauran de menjar tant de ferratge i la seva llet variarà un xic. Res que no s’hagi produït fins ara, ja que segueix el curs natural del seu cicle d’alimentació.

I, aquests dies que estem notant els efectes del canvi climàtic, ens ve de gust compartir amb vosaltres una cita d’en Josep Pàmies: “Sempre que obtenim un aliment estem apostant per un model d’alimentació determinat. Un d’ells és el model industrial dels grans imperis alimentaris, que són irresponsables des del punt de vista social i ecològic. Per sort, hi ha un altre model posible, bo per a la nostra salut, el medi i la societat, format per petits productors que viuen i treballen prop de casa nostra i que han triat ser responsables ecològicament.”

No cal dir en quin d’aquests dos models ens situem. Només recalcar el factor de la “responsabilitat” que tenim cadascuna de nosaltres a l’hora de ser part activa en el model social, alimentari i econòmic que volem.

Salut i compromís!

2020-02-09

ENTREM AL FEBRER

Bon diumenge!

A can Feixas no som aliens als fenòmens meteorològics que vivim arreu del país...

I, per tant, us escrivim per informar-vos que la setmana entrant repartirem totes les comandes el dijous dia 30, en els horaris habituals. El fet és que hem tingut un petit contratemps mèdic, res greu, que sumat al fet que la pluja ens ha perjudicat molt (treballar a l'hort inundat sempre és contraproduent i complicat...)ha fet que ens plategessim aquest petit canvi.

Esperem que no us afecti a les vostres rutines i us pogueu organitzar bé!

Aquesta setmana també l'aprofitarem per començar a planificar la nova temporada, ja sigui a l'hort, espais exteriors de la casa, com a dins l'obrador.

Que tingueu una bona setmana i una bona entrada al febrer! Que com diu la dita....pel febrer, un dia al sol i l'altre al braser!!

Salut!

2020-01-26

AIXÒ CONTINUA

Bon cap de setmana família i bon any!!

A can Feixas ni el fred que està fent aquests dies ens atura. Tal com manen aquestes dates ja tenim els calçots ben grossos! Ben a punt per servir-los i que puguin començar les tradicionals calçotades!

A l'hort els productes d'aquesta època de la temporada segueixen el seu curs, les cols, els enciams, les bledes, els espinacs, etc... I esperem amb ànsia els nou productes que vindran, com ara les carxofes, alls tendres... tot i que encara haurem d'esperar alguna setmana.

Als corrals, les gallines joves ja comencen a pondre. I tot i que encara fan uns ous una mica xics, ben aviat esperem que ens puguin oferir els seus ous tan grans i saborosos.

Us desitgem per aquest inici d'any 2020 una dieta ben equilibrada, sana i de proximitat. I que pugueu seguir gaudint dels nostres productes, de totes les varietats, des de l'hort fins als làctics, ous, melmelades, congelats, fruits secs, pa d'espelta, coca d'espelta, i fins i tot productes d'higiene i neteja!!

Esperem que estigueu tenint un inici d'any fantàstic!!

Salut i bons abrics!!

2020-01-18

BONES FESTES!

Bon cap de setmana família!!

Us escrivim per informar-vos del calendari d'aquests dies de festes. Els dies que repartirem durant les festes són els següents:

- dilluns, dia 23/12. De 17.30h a 19h.

- dilluns, dia 30/12. De 18 a 20h.

- dimarts, dia 7/01 i dijous, dia 9/01 tornem a la normalitat.

Per tant, recordeu que per les dues setmanes que repartirem en dilluns s'han de fer les comandes fins diumenge al vespre com a molt tard! (podeu fer-les durant tot el cap de setmana)

Res més, esperem que gaudiu molt d'aquests dies i que els pugueu disfrutar en bona companyia i alimentant-vos d'allò més bé!

Bons dies de festa!

Salut i alegria!!

2019-12-20

ARRIBEN LES MANDARINES

Bon cap de setmana família!

Aquesta setmana entrant i les properes tindrem al rebost unes delicioses mandarines de les terres de l'Ebre. Concretament, d'uns amics de Tortosa, Baix Ebre. Esperem que les pugueu gaudir i sobretot fer servir per combatre, amb la seva vitamina C, els constipats propis d'aquestes dates.

Aquí a can Feixas la temporada de calçots ja ha començat, així que ja els podeu trobar al rebost per tastar-los i començar a pensar en saborejar-los a les típiques calçotades, ben acompanyats amb la seva salsa. Per llepar-se els dits!!

Aprofitem per informar-vos que, degut que en aquest punt de la temporada les nostres gallines produeixen molts menys ous (ja que destinen molta energia a guardar-se del fred), ens hem posat en contacte amb els companys de l'Eco Pallareta, que ens ajudaran a complementar fins on no arribem nosaltres. Per descomptat, els hem elegit ja que les seves gallines estan en condicions similars a les nostres i s'alimenten d'herbes i de pinso ecològic.

A gaudir i alimentar-se variat i sa!

Bones digestions!!

2019-12-05

ARRIBA EL FRED!

Bon diumenge família!!

Aquest cap de setmana hem estat presents al mercat de l'Estraperlo, organitzat per l'Ecoxarxa del Bages, que s'ha fet a la Colònia Vidal, a Puig-reig. Allí s'hi està creant un projecte per a conviure en comunitat molt xulo. I per nosaltres ha sigut un plaer participar-hi, per així donar suport i visibilitat a aquestes noves formes ( o no tant noves però que no haurien de deixar d'existir) d'entendre la vida.

A can feixas ha arribat també el fred de veritat! Aquests dies totes les tasques que realitzem a l'exterior tenen una dificultat afegida... Això doncs, ens anuncia que, com ja deveu haver comprovat, els aliments típics de l'estiu deixen pas als productes de la nova temporada.

Aprofitem per informar-vos que l'espelta que vam plantar ja ha començat a treure els primers brots verds. Per nosaltres és una bona notícia, ja que junt amb els productes de l'hort és dels principals aliments amb els quals treballem i ens alimentem.

Aquesta setmana tornen al rebost les delicioses galetes d'espelta. Esperem que les pugueu gaudir tant als esmorzars, berenars o a qualsevol hora del dia!!

Alegria per combatre el fred!! Salut!

2019-11-17

ELS CALÇOTS ESTARANT APUNT BEN AVIAT.
Vàrem plantar les cebes calçots quan tocava, a mig agost, van grillar molt bé, I amb aquesta bonança que ha fet, han crescut de meravella i ja els hem calçat.

Total, que tindrem calçots apunt ben aviat, o sigui que no cal que espereu la primavera per organitzar calçotades, podeu fer-les a l’hivern.

La tardor, també ens ofereix les últimes fruites, els codonys, i aquests dies estem fent codonyat per tot l’any.

20191104-225139

2019-11-04

PRODUCTES DE TEMPORADA

Bon cap de setmana!!

Aquesta setmana l'arranquem amb alguns codonys ja madurats i collits. Per tant, com mana el funcionament de can Feixas, seguint amb respecte cap allò que ens aporta la natura cada moment de l'any, elaborarem el codonyat.

Per altra banda, hem tingut un cap de setmana ben enfeinat, però alhora ben dolç, ja que hem estat elaborant els panellets. Així, per a la gent que en vau demanar la setmana anterior, us els podrem servir durant aquesta setmana entrant i els tindreu a punt per al dia de tots sants.

Aquesta setmana vinent funcionarem normalment, ja que repartirem com sempre tant dimarts com dijous. El dia festiu és divendres, dia 1, i per tant no afecta a la nostra planificació.

També aprofitem per informar-vos que fa ben poquet han entrat a conviure amb nosaltres 10 gallinetes ben jovenetes. De moment, estant aclimatant-se i acomodant-se al seu nou espai. Segur que d'aquí ben poquet ja ens oferiran els seus tresors, els ous! Que tan bons i ataronjats són!

Que no us afecti el canvi d'hora!!

2019-10-27

ARRIBEN ELS PANELLETS

Bon dissabte família!!

Aquesta setmana hem plantat l'espelta. L'any passat no vam poder plantar-la degut a les contínues pluges de finals d'any. Aquest any, però, vam aprofitar els poquets dies de pluja d'aquesta setmana per sembrar-ne uns 130 kg. Esperem que sigui un bon any i puguem collir-ne una bona quantitat per seguir elaborant els pans, i derivats, tant gustosos i sans com hem fet fins ara!

Avui també us anunciem que aquesta setmana entrant farem panellets!!! Els elaborarem amb farina d'ametlla, sucre morè, moniato i ou. N'hi haurà tres varietats: rodons amb pinyons, de coco i els recoberts d'ametlles trencades. Atenció!! Els elaborarem sota comanda... així doncs, durant aquesta setmana entrant (la del 20/10) estaran disponibles al rebost. I es podran demanar fins el divendres dia 25/10. Els repartirem amb les comandes de la següent setmana, la del 29/10. Així per tot sants els podreu gaudir!!

I ja ho diu la dita: Per l'octubre, del foc, ni gaire lluny ni gaire a prop!

Salut i a preparar-vos bé pel canvi de temps!

2019-10-19

pàgina:  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  

© Menjar sa Esteve SCP