Usuari:
Password:
Novetats
MENJAR SA ESTEVE
TORNEM-HI

Bon cap de setmana família!!

Aquesta setmana vinent entrem ja al setembre. Per tant, després d'uns mesos de dies llargs, i de climes i ambients més aviat tirant a tropicals, toca preparar-nos per a la tardor. A can Feixas ho tenim clar. I a l'hort ja hem començat a preparar la temporada d'hivern, preparant la terra i sembrant tot el què collirem més endavant, procurant poder abastir-vos del què cada moment de l'any ens dóna la terra.

També, després d'un petit parèntesi a l'obrador, tornaran els productes d'espelta i làctics de vaca al rebost.

Aprofitem per recordar-vos que els nostres productes són naturals, extrets i elaborats a la masia de can Feixas amb plena consciència que són la millor manera de poder respectar el nostre entorn, així com tenir la millor cura per a la nostra alimentació. Aquest és el motor que ens empeny dia rere dia, i que estem molt satisfets de poder viure així alhora de poder compartir-ho amb vosaltres.

Perquè els rius segueixin fluint, els ocells cantant i la terra sigui ben rica! Seguim!

Una abraçada!

2019-08-31

ENCAREM L'AGOST

Bon diumenge família!

Per aquesta setmana entrant us recordem que servirem totes les comandes el dimarts dia 13. El motiu és que el dijous 15 és festiu. Per tant, recordeu a fer la comanda abans de dilluns vespre! (tot i que per a nosaltres quan abans la feu millor!)

Aprofitem per informar-vos que aquesta setmana hem començat unes petites obres per a ampliar la part exterior dels galliners de Can Feixas. D'aquesta manera les nostres gallines, que ens aporten els seus ous setmana rere setmana, gaudiran de més espai per a córrer i explorar.

També us informem que un cop acabi aquesta setmana i fins al setembre l'Oriol farà uns dies de descans. L'única diferència que notareu és que no apareixeran els productes que ell elabora a la pàgina, ja que l'Amàlia i l'Esteve continuaran elaborant i servint de manera normal.

I, ja per acabar, no volem deixar l'oportunitat d'explicar-vos, alhora que volem agrair-li des d'aquí, la tasca que ha desenvolupat amb nosaltres la Lena durant dues setmanes i mitja. La Lena és de prop de Düsseldorf, Alemanya, tot i que ella estudia i viu a Copenhaguen. Ha estat uns dies treballant i ajudant-nos i podem dir que l'experiència ha estat molt profitosa per ambdues parts.

Així que, seguim endavant, sense deixar que la calor ens aturi!!!

Salut!!

2019-08-11

CAN FEIXAS, VARIETAT I QUALITAT

Bon dia família!

Aquesta setmana us anunciem l'arribada d'un dels productes més esperats de l'hort, els tomàquets. Tot i que, com que som tot just al principi, no és segur que puguem abastir tot el que demaneu. En les properes setmanes, però, no hi hauria d'haver aquest problema.

També volem recordar-vos el nostre funcionament. Aquí, a can Feixas, intentem oferir la màxima variabilitat possible de productes, més que concretar-nos en pocs i fer monocultius. Això ens permet dotar de riquesa al nostre entorn, afavorir el que és conegut com a «tancar el cercle», i poder abastir el nostre rebost de una variabilitat cada vegada més important.

Per a nosaltres és important aquesta condició (varietat vs individualitat, qualitat vs quantitat) ja que ens permet abastir-nos tant com podem de productes que en sabem la procedència i les condicions d'elaboració. També és important per nosaltres que les persones que ens feu confiança pugueu ampliar la vostra capacitat d'elecció. Per això, us animem a fer un bon repàs del nostre rebost per a poder dinamitzar el moviment de sortida dels productes que tenim, i no estancar-nos en uns quants de concrets.

Recordeu que a can Feixas podeu trobar des de sabons i productes d'higiene, fins a tot tipus de varietat en productes d'alimentació com serien: el pa d'espelta pròpia que elaborem cada setmana, coques i galetes, totes les verdures i hortalisses, formatges curats i frescos (ideals per a les amanides de l'estiu), mató, iogurts, flams, nata (per a les maduixes!), melmelades (dels nostres fruiters!), conserves, congelats, oli, vi, ous i un llarg etcètera...

Que la calor no us aixafi! Salut!

2019-07-21

COMPROMÍS AMB L'ENTORN

Hola famílies!

Fa disset mesos que l’Amàlia i l’Esteve havíem deixat el projecte, per mirar-lo a distància, mentres els joves hortelants treballaven els horts.

Després de dues experiències fallides a l’hort (el Leo ha marxat…), i com que de moment la salut ens acompanya, ho hem tornat a reprendre nosaltres. Intentarem mantenir, i si podem millorar, el servei que sempre hem procurat donar-vos. Així doncs, de moment l’equip de Menjar Sa ara, som l’Amàlia, l’Esteve i l’Oriol.

Volem compartir amb vosaltres algunes reflexions, i avui exposarem la primera.

Com sabeu, a Can Feixas, estem compromesos amb el respecte al medi, fent una agricultura regenerativa que amb el temps millori l’estat del sòl, de l’aigua del nostre freàtic i de l’aire; que aquest tros de territori sigui respectuós amb els boscos i els animals.

En aquests dos últims anys, a Catalunya, entre els agricultors ecològics, s’ha posat de moda cultivar les verdures sota un film “biodegradable” que estalvia molta feina, sobretot a l’hora de desherbar. En teoria, això no afecta a la qualitat de les verdures, però el film biodegradable, que en principi està compost per pasta orgànica, també inclou un fotimer d’additius químics (quasi 50% en pes). Al final, aquests additius van a parar al sòl i a l’aqüífer.

La biodegradació que ens havien promès, i que hem observat aquí, sobre el terreny, en el primer any no arriba al 60%, i el vent s’emporta els trossets de film, repartint-los per l’entorn, embrutant el paisatge.

Aquesta és la primera reflexió; quan comprem ecològic, tinguem-ho en compte. Aquí a Can Feixas hem decidit no tornar-lo a utilitzar mai més. Seguim compromesos amb la terra, l'aire i l'aigua!

Salut!

2019-07-13

ARRIBA L'ESTIU, I AMB ELL ELS CARBASSONS

Bon diumenge família!!

Amb l'arribada de l'estiu aquesta setmana estrenem productes de l'hort. Es tracta dels esperats carbassons, amb els que podreu fer unes cremes delicioses i unes truites boníssimes. També apareixen al rebost els alls secs. Ingredient imprescindible per a una dieta saludable i ben saborosa.

Com ja sabeu cada any tenim fruita de l'oncle del Noè, que prové de prop de Lleida. Aquesta setmana, a part de les cireres i els paraguaios ens arriben els préssecs roigs. Pel que fa als albercocs, com ja va ser la setmana passada, són dels fruiters d'aquí, de Can Feixas.

Aquesta setmana vinent, tot i ser el dilluns festiu, repartirem normal, en dimarts i dijous. Us volem recordar/informar que per a nosaltres ens és més fàcil rebre les comandes com abans millor per a poder organitzar-nos i planificar. És a dir, per a les comandes dels dimarts, es poden fer durant el cap de setmana. I, per a les de dijous, durant el dimarts tarda i dimecres.

Bona revetlla i bona entrada a l'estiu!

2019-06-23

NOUS PRODUCTES DE PRIMAVERA

Bon dia a tothom!

Des de les hortes de Can Feixas, es veuen infinites flors, verdures, plantes i arbres de tot tipus, tot creixent ràpidament en una caòtica harmonia. Les patateres són formoses, les carxoferes no paren de treure brots, les pastanagues no tardaran molt a arribar, mentre que els seus veïns els porros van creixent cap amunt. Albergínies, pebrots i mongetes van fent arrel i encanyarem les primeres tomaqueres aquesta setmana, entre altres mil coses que van succeint a la finca.

A l'arribar al febrer, hem anat plantant i sembrant una mica de tot i ara, després d'uns mesos de cures quotidià, anem collint els primers fruits del nostre treball! Així que, aquesta setmana, ja estan disponibles al Rebost las remolatxes i els naps. També, després de les faves tendres, ara hi haurà faves per desgranar. Per fi, ja veureu que us proposem també pèsols i carbassons grocs! No en tenim molt de pèsol aquest any, així que, si hi ha molta comanda anirem repartint una mica a tothom. Pel que fa als carbassons, no hi hauria d' haver problema de quantitat una mica més endavant, però ara són els primers que surten i tampoc podrem servir molta quantitat al principi.

Bon profit!

Estem en contacte!

2019-06-02

FRUITA I FAVES TENDRES

Bon dilluns família!

Avui us anunciem que com cada primavera ja tenim aquí la fruita! Ens la porta en Noè dels fruiters del seu oncle. La primera fruita que us arriba són les delicioses cireres i els boníssims albercocs. Més endavant tindrem més varietat de fruita. Anirem actualitzant el rebost!

De l'hort aquesta setmana ja tenim les faves tendres, i d'aquí ben poquet ja arriben els carbassons. La resta de producte de l'estiu ja està tot plantat i us els podrem oferir ben aviat.

Aprofitem també per tornar a fer recordatori a aquelles persones que teniu envasos i fa temps que no feu comanda. No es necessari fer nova comanda però si que us agrairem que us poseu en contacte amb l'Oriol (660504844) trucant o per whatsap per trobar un moment que us ho pugui recollir. Gràcies!

Fins ben aviat!!

Salut i aliments naturals!

2019-05-20

DIES D'ENTREGA

Bon cap de setmana família!

Us avancem la planificació per al repartiment de les comandes d'aquest abril, ja que hi haurà algun canvi degut als dies festius de setmana santa:

- la setmana del 15 al 21, repartirem totes les comandes el DIMARTS 16 D'ABRIL.

- la setmana del 22 al 28, repartirem totes les comandes el DIJOUS 25 D'ABRIL.

- la següent setmana, coincident amb el dia 1 de maig, repartirem normal el dimarts 30 d'abril i el dijous 2 de maig

Qualsevol cosa estem en contacte. A gaudir de les pluges de l'abril!

Salut!

2019-04-13

CURIOSITAT

Salut per a tots i totes!

Aquesta setmana la comencem ben empatxades de calçots, després de la primera calçotada a Cal Feixas, ben acompanyades de la curiositat del les persones de la cooperativa de consum La Guixa que van venir a conèixer el projecte.

Si algu/na de vosaltres se sent curiosa per veure d’on surten els productes que menja, estarem encantades d’ensenyar-vos els diferents espais que funcionen en conjunt i que creen l’estimat projecte que estem fent realitat. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres per fer una pasejada !

A l’horta, mentres els ocells disfruten els brots tendres dels pèsols que hem protejit amb una xarxa, les faves obren les seves primeres i petites fulles. Aquestes setmanes hem treballat sense parar per sembrar i plantar tot el que toca aquesta temporada ! Ja estem preparant tan al camp com a l’hivernacle tot el que anirà arribant poc a poc a les vostres cistelles. Tenim les patates que plantarem a la foscor perquè brotin els grills i algunes llavors de tomàquet ja han nascut dins l’escalfor de l’hivernacle.

Després dels calçots, aquesta setmana arriben al rebost els seus parents, les cebes tendres. Ja podeu gaudir d’ells crus a les vostres amanides o com més us agradin!

Que passeu una bona setmana!

2019-03-10

CALÇOTADES

Bon dia a tothom!

Ja ha passat un mes des de que el nostre equip de pagès ha començat aquest projecte aquí can Feixas. Seguim molt motivades i amb molta il·lusió, cuidant la terra i les plantes amb molta dedicació. Ja surten a la llum del dia les primeres llavors que vam posar a la terra, mentre que altres es desperten a poc a poc amb la seva fosca humitat.

Durant aquest temps, protegits a l'hivernacle, els joves enciams creixen a gust, comentant entre elles com de guapes són les flors de cols espigades. De lluny poden veure les fulles dels calçots que ja estan a punt i disponibles al rebost. Tampoc en tenim molts, així que per comandes grans us aconsellem demanar-los amb antelació.

I, per acabar, demanem disculpes a les persones que no vau tenir carbasses a les vostres cistelles les dues setmanes anteriors. Vam tenir un problema informàtic que ja hem resolt.

Seguim en contactes!

Bones calçotades!

Equip de l'horta

2019-03-02

pàgina:  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  

© Menjar sa Esteve SCP