Usuari:
Password:
Novetats
MENJAR SA ESTEVE
L'HERBA
No és pas que ens avorrim o que deixin de passar coses, quan deixem d’escriure a la pàgina, és possiblement que tenim massa feina, a la feina normal, aquest any s’hi afegeix la herba, que no para de créixer.

Algú podria pensar que també en plantem, però no, només fem que anar-la traient...

Herba a l’hort, herba als fruiters herba a les oliveres herba als sembrats...

2008-07-16

L'Alba l'Enric i la Marina i la Núria també fan vacances
Han marxat i ens hem quedat amb una casa sense canalla i sense pa.

2008-07-02

L'Esteve i el Ferran estan de vacances
L'Esteve i el Farran estan de vacances, i han vingut tres dies a ajudar-nos, avui ja marxen, ens han ajudat a plantar les mongetes del ganxet, a esgriolar la vinya, a recullir les faves i pesols secs per fer pinso, i a tombar bales de palla seques. tanta colla hem avançat molt.

2008-07-02

Les peres Castells
Ara arriben les peres castells, són aquestes peres petitetes que venen per Sant Joan, aquest és el primer any que en tenim i n'hi ha poquetes, són dels perers que vam plantar quan vam arrivar.

Els albercocs s'han acabat.

2008-07-02

ALBERCOCS
Han vingut els albercocs tots de cop, tant temps d'esperar-los, i ara ells no ens esperen a nosaltres, si algun despistat es despista, ja no els podrà ni provar.

Han madurat...

2008-06-22

L'HISTORIA DELS POLLETS
Els tres pollets es van anar fent grans, i cada vegada sortien i anaven més lluny.

Un matí ens vam despertar, i en faltaven dos, ja no els hem tornat a trobar.

La gallina amb el pollet que quedaven voltaven pel costat de la casa, i se sentien mig protegides amb els gossos, però a la nit corrien a amagar-se.

Potser tenien por...,

...han decidit volar dins el galliner, i ara són allà amb les altres gallines.

2008-06-14

Els albercocs i les cireres
Els albercocs estan gairebé a punt de collir, a veure si dimarts ja els podem provar.

Les cireres que va obrir la pluja, ja no en queda ni una, han passat els ocells, amb menys manies que nosaltres i han deixat els pinyols ben escurats.

2008-06-14

ELS PRESSECS DE ST VICENÇ
Segurament a partir de dijous tindrem pressecs.

Aquests primers seran de Sant Vicenç, els d'aquí van una mica més enderrerits.

2008-06-07

LA BORRATJA
Borratja

De Viquipèdia

La borraina o borratja (Borago officinalis o el seu sinònim Echium amoenum), és una espècie de planta, silvestre o conreada, de la família Boraginàcia.

És originària de la regió mediterrània, probablement difosa des de Síria.

És una planta herbàcia anual. Les fulles són grosses i ovades de disposició alternada amb punxes no vulnerants que també es troben a la tija, les fulles inferiors tenen peciol. Fa de 30 a 100 cm d'alt. Les flors es troben en cimes terminals i són de cinc pètals de color blau en les varietats silvestres i de vegades blanques en les conreades, i normalment inclinades cap avall. El fruit és un aqueni. En estat silvestre viu a baixa altitud.

Conreu i usos És comestible i medicinal. Es conrea sembrant les llavors a finals d'estiu o la tardor ja que si es sembra a la primavera de seguida floreix i no es poden aprofitar les fulles. És planta molt rústega i amb la humitat normal de la tardor ja en té prou per créixer bé, acostuma a perdurar autosembrant-se durant molts anys.

Com a comestible es mengen les penques de les fulles (com la bleda) bullides o les fulles joves en amanida. També es fan dolços recobrint la fulla sencera de farina i ou, fregint-la, i posant-hi mel al damunt (crespell).

L'aigua de borratges és una infusió de propietats diurètiques i sudorífiques.

A Anglaterra és costum posar una flor de borratja a l'aigua de fer glaçons de gel, com a decoració.

Les fulles és un dels components de les salsitxes de Frankfurt (només en les fetes tradicionalment a Alemanya).

Té un període de floració molt llarg i és una de les flors preferides per les abelles.

Com a medicinal a banda de l'acció diurètica de flors i fulles actualment s'utilitza l'oli dels aquenis (oli de borratja) com una font d'àcid gamma-linolènic i pel fet de ser ric en àcid oleic i palmític sembla tenir un efecte anticolesterol.

2008-06-07

JA HI HAN CIRERES
Amb les cireres, ens arriba la primera fruita.

Aquest any, les pluges les han inflat i n’ha fet explotar algunes, però estan tant carregats els cirerers, que encara ens en hauran quedat, i les haurem de compartir amb els ocells i les formigues...

2008-05-19

pàgina:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  [32]  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  

© Menjar sa Esteve SCP