Usuari:
Password:
Novetats
MENJAR SA ESTEVE
JORNADA DE PORTES OBERTES DIUMENGE 17 DE JUNY

Hola família,

L'equip de Can Feixas volem donar a conèixer a tots els nostres amics, veïns i associades les cares i els fets dels que actualment fem possible el projecte. També volem mostrar i explicar les millores i projectes de futur que tenim previstos.

És per això que us esperem el proper diumenge 17 de Juny a la jornada de portes obertes.

L'horari serà:

09:00h - Esmorzar

10:00h - Visita/explicació de les diferents àrees de Menjar Sa.

11:30h - Xerrada "Passat, Present i Futur a Can Feixas"

12:15h - Musiqueta i pica-pica

Ens podeu confirmar l'assistència abans de l'11 de Juny.

Us hi esperem!

Salut!

festacanfeixas by canfeixas on 500px.com

2018-06-03

Ja és aquí la fruita!!

Hola família! Com cada primavera, arriba la fruita al nostre rebost!

tenim deliciosos albercocs i cireres. Podreu comprar-los en caixes d'un quilo o de dos quilos. Espermos que us agradin!

índex by canfeixas on 500px.com

2018-05-28

ARRIBEN ELS COSMÈTICS DE "UMA COSMÈTICA NATURAL

Bon dilluns, familia!

A partir d'aquesta setmana, tenim els productes de "Uma, cosmética natural" al nostre rebost.

Són productes fito-cosmètics produïts artesanalment i amb productes totalment ecològics. La gran majoria de les plantes i flors que utilitzem són seleccionades i collides a les rodalies o del nostre propi hort medicinal, que ara està en construcció.

Hi ha productes genèrics com crema hidratant per a pells mixtes, llet corporal, pasta de dents... i també productes específics per a malestars o malalties: dermatitis, problemes de circulació, cops, dolors musculars...

Si tens alguna necessitat específica, consulta'ns! podem fer algunes coses per encàrrec.

IMG WA by canfeixas on 500px.com

2018-05-21

AL MAIG CADA DIA UN RAIG

Bon dia família!

Sembla que aquest any el que diuen que al Maig cada dia un raig serà veritat! Ara està tot ben verd i ben maco! Entre pluja i pluja anem buscant els moments per anar plantant els cultius d'estiu. Aquest any hem provat un nou sistema per intentar que les plantes creixin millor i sense herba. Es tracte d'estirar una tira de plàstic negre sobre el terra i plantar a través d'ell. Amb el color fosc afavorim l'augment de temperatura a les arrels de la planta, que els agrada molt i cobrint el terra evitem que creixin herbes al peu de la planta. De moment ho hem provat amb les tomaqueres. Ah, en diem plàstic perquè en té tota la pinta però en realitat està fet d'un compost vegetal i per tant biodegradable que abans d'un any està desfet!

Per altre banda les patates que vam sembrar fa cosa d'un mes ja estan gairebé totes germinades i ara toca una de les feines més dures i pesades de l'any, tenir-les netes d'herba!

Salut i paraigües!

unnamed by canfeixas on 500px.com

2018-05-07

L'ESPELTA I L'1 DE MAIG

Bon dia família!

Aquesta setmana vinent repartirem en dimecres i en dijous. El motiu del canvi és perquè el festiu de l'1 de maig, dia del treballador, cau en dimarts. D'aquesta manera la gent que faci comanda pel dimarts l'hi durem el dimecres respectant els mateixos horaris.

Per altra banda, us informem que aquesta setmana hem portat a despellofar l'espelta d'aquí can Feixas. Ho fem amb la gent de can Pauet, a l'Espunyola. El procés pel qual el gra va quedant lliure de pellofa consta de diferents passos, amb les conseqüents regulacions de la màquina per optimitzar al màxim el rendiment final. Es comença amb un premsada que provoca que s'obri la pellofa. Aquest és dels passos més importants ja que aquí és on podem trencar el gra, que ja no ens servirà. La resta del procés s'efectua per densitat, on va quedant separat el gra sencer (de primeres, que en diem) de la resta d'elements (altres tipus de gra, grans trencats, pellofa, etc...)

La collita d'espelta d'enguany la farem al juny. Ja us anirem informant!

Salut!

20180428_175736.jpg by canfeixas on 500px.com

2018-04-28

LES PLANTACIONS AVANCEN A BON RITME

Bon dia família!

A Can Feixas comencem a tenir l'hort ben ple!

Ja fa uns dies que estem plantant els cultius d'estiu a mesura que la temperatura va pujant i el dia es va allargant.

A finals de març quan la pluja ens va deixar uns dies de marge vam fer les patates. Si la terra està molla no es pot tocar ja que només es fan terrossos i es compacta molt, s'ha de trobar el moment oportú. De patates en vam fer 200Kg com cada any, 150 de les blanques i 50 de les vermelles, si resulta ser un bon any esperem collir-ne cap a 2000Kg!

Després de plantar les patates ha seguit plovent cosa que és bona ja que ens omple d'aigua el pou assegurant que durant l'estiu podrem regar sense limitacions però per altre banda ens va deixar uns dies més sense poder avançar amb les plantacions. La setmana passada després de quatre dies calorosos la terra va estar a punt per poder-la treballar i vam seguir amb les cebes de figueres, carbassons i cogombres.

Aquesta setmana toca el torn dels esperats tomàquets. En farem de plens, de buits, de penjar i per fer conserva.

Salut i bon sant Jordi!

unnamed by canfeixas on 500px.com

2018-04-23

EL PA
Bon dia família! A partir d'ara incorporarem llavors de girasol al nostre pa. Ho farem substituint a les llavors de rosella. Les pipes de girasol ens aportaran una bona dosi de vitamina E, que ajudarà a millorar el nostre sistema circulatori. També aporta propietats antioxidants, ajudant les nostres cèl·lules a mantenir-se més sanes. Per altra banda us volem informar que també elaborem el pa en motlle. Es fa amb la mateixa massa que el pa rodó però canvia la forma i el pes ( la massa és d'1 kg). Ja el podeu trobar al nostre rebost. Apa doncs! A gaudir-ne! Fins ara!

2018-04-04

UNA BONA REGADA

Bon dia família!

Aquesta setmana servirem amb normalitat, tan dimarts com dijous.

Després d'aquestes pluges l'entorn de Can Feixas està preciós. Tot i així, amb l'hort ben humit no podem treballar la terra i ens haurem d'esperar que s'eixugui una mica per plantar les patates i porros que teníem previst fer aquesta setmana.

Aprofitem per fer endreça i manteniment del pastor elèctric, que sembla que aquests últims dies el porc ha entrat a passejar i a menjar-se algun enciam.

Faves, pèsols i carxofes, seran els següents cultius a produir, encara que els hi falten algunes setmanes. Sabem que moltes esteu esperant les carxofes des de fa dies, les carxoferes ja estan ben guapes però a Camps l'hivern és llarg i fins als mesos de maig-juny no produeixen.

Salut!

unnamed by canfeixas on 500px.com

2018-03-26

LA PRIMAVERA

Bon dia família!

Aquesta setmana arriba la primavera i amb ella el temps de les flors! A l'hort la primavera significa canvi de temporada, les verdures d'hivern es van acabant i toca plantar les d'estiu.

Bròquils, coliflors, cols, pastanagues, etc. que s'han quedat a terra i no s'han venut, al notar que el dia s'allarga i que la temperatura tendeix a pujar, s'espiguen i fan flor deixant de ser comestibles.

Amb aquestes condicions també anem plantant els productes de la nova temporada tot i que, és clar, al camp els ritmes son lents i fins al juny no estaran a punt per collir els primers.

Tot i que sembli estrany, l'època de la primavera al Bages és la que hi ha menys producte i més feina!

Salut primaveral!

unnamed by canfeixas on 500px.com

2018-03-20

JA TENIM LA LLAVOR DE PATATA

Bon dia família!

Aquesta última setmana hem començat a preparar la llavor de patata per a sembrar-les per Sant Josep. Aquest any ens han baixat la llavor ecològica de l'Alt Urgell, concretament d'Ansovell, un poblet a 1300m d'alçada just sota la cara nord del Cadí. Aquí en podeu trobar més informació: http://www.tresorsdelcadi.cat/.

Ja tenim plantades una nova tongada de porros i ceba tendra que esperem servir-vos abans que arribi la calor. També hem començat a preparar el planter de tomaqueres, ja sabeu que fa anys que anem guardant la llavor de les nostres varietats per així poder-nos fer el planter nosaltres mateixes.

Per altra banda tenim caps de setmana plens de calçotades i bona part de la jornada ens la passem collint i servint calçots. Just aquest passat divendres vam servir-ne a la calçotada popular de la festa major alternativa de Manresa. El sol ens va acompanyar tot el dia i la jornada va ser rodona!

Salut!

caacdb bacdd by canfeixas on 500px.com

2018-03-05

pàgina:  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  

© Menjar sa Esteve SCP