Usuari:
Password:
Novetats
MENJAR SA ESTEVE
LA FAMILIA
Hem augmentat la família, ahir la vaca blanca va parir un altre vedell, ara ja sóm, dues vaques, dos vedells, dos gossos i dos gats, unes gallinetes, uns pollestrets, unes quantes abelles, i nosaltres els pagesos...

2012-08-26

El depredador del galliner.
El dissabte va entrar una mustela ( en castellà "la comadreja"), no sabem si un visó, que és un animalet petit com una rata de claveguera, allargat, que es belluga amb molta agilitat, es va colar per un forat del galliner, i ens va matar totes les gallines (17), les vam trobar mortes i sense sang, que és l'únic que l'animal en va aprofitar, els va fer un forat al coll, totes la mateixa nit, totes, menys una.

A l'altre galliner no que no hi ha entrat, i ara el vigilem molt, perquè és ben be al costat.

Passarem uns dies que no podrem menjar gaires ous...

2012-06-27

EL PERQUÈ DE LA VIDA.
Gustavo Duch, juny 2012

L'alfals rep els grocs rajos del Sol i les gotes blaves de la pluja, i creix verd per alimentar animals i persones. La poma verda engreixa alimentada per centelleigs grocs i el reg blau del camperol. Les verdes selves es confeccionen també amb dosis de l'astre groc i de ruixats blaus. I ens regalen raigs d'oxigen.

El capitalisme per encobrir les seves maldats es disfressa d'economia verda.

I hi ha opinions que opinen que és veritat, que és possible verdejar la depredació i l'avarícia, i opinions que opinen que és impossible, com Eduardo Lloret que m'explica: "fins els nens ho saben, el verd s'obté sumant blau i groc"

2012-06-25

Herba, herba i més herba.
Herba entrelligada amb les cebes, herba a les patateres, herba a les carxoferes i a les cols, herba a la vinya i als fruiters, herba fins la cintura...És la vida que es desperta i malgrat tot vol fer-se amb l'espai, que nosaltres com formiguetes volem controlar...

2012-05-22

EIXAMS D'ABELLES
Avui hem anat a veure les abelles, i grata sorpresa, quan hem vist que estan superant la crisi (uns o altres), amb aquestes pluges, s’han anat recuperant, i ara fa goig veure els eixams tan plens de moviment i de ganes de treballar.

Potser si que podrem agafar una mica de mel...

2012-04-14

BROTONS DE COL
L’altre dia vam trobar la Pepita de Cal Tomasset, i portava la cistella plena de brotons, li vam demanar què en feia, i ens va dir que els bullia i llavors els fregia i que a casa seva els hi agradaven tant...

Ho vam provar i estaven molt bons...

2012-04-14

LES VAQUES
La vaca negre està apunt de parir un vedell, i el vedell que tenim ara, s'ha fet enorme. Aquest mes de març hi haurà vedella, els associats podeu mirar el forum.

2012-02-27

Al mig de l'hivern
El Vidal, de director d'obra, junt amb el Nil han acabat d'arreglar l'hivernacle, ja que una ventada al començar l'hivern s'havia emportat la capota, de seguida que s'acabi aquesta onada de fred, començarem a preparar el planter de l'estiu.

I dic fred perquè en fa de debò, a les vaques portem una setmana amb bidons d'aigua amunt i avall, perquè l'aigua corrent no hi arriba, s'ha quedat glaçada.

No se com trobarem els enciams, i els bròquils a sota les mantes i hivernacles, perquè els que eren fora han quedat ben cremats de gel.

2012-02-13

Bones Festes de Nadal i feliç 2012!
Ja ha arribat el Nadal!

--------------------------

Canviarem l'any, d'aquí dos dies!

i ens enganxarà collint les olives.

----------------------------------------

El fred i el foc ens fa reunir amb la família,

les cols gelades, les veiem a través del vidre.

------------------------------------------------------

Menjarem els torrons i la mel i el mató,

i ho celebrarem aixecant el porró.

----------------------------------------

MENJAR SA ESTEVE US DESITJA UN FELIÇ 2012.

2011-12-30

Pèsols, faves i alls, tots sembrats!
Entre ahir i avui hem sembrat les faves i pèsols que menjarem de cara a la primavera. En teníem ganes de tenir-ho fet, ja que les pluges de Novembre ens han fet endarrerir unes setmanes aquesta primera tanda. Els alls, que volen fred, els vam fer a finals de Novembre. Parlant de fred, han arribat les primeres gebrades fortes a Camps. Així doncs, acaba la temporada de tomàquets, carbassons, albergínies i mongetes tendres, però ens han començat a arribar unes coliflors molt joioses i els bròquils. I parlant d'alls i coliflors, aprofito l'avinentesa per a presentar-me com a nouvingut al projecte de Menjar Sa Esteve. Sóc en Nil, mig Manresà i mig de Castellbell i el Vilar, i ja fa vora un mes que volto treballant per aquí dalt a Camps. I amb molta il·lusió i ganes de tirar endavant l'Hort de Cal Feixas! Per tant, hola a tots i totes! Nil

2011-12-08

pàgina:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  [19]  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  

© Menjar sa Esteve SCP