Usuari:
Password:
Novetats
MENJAR SA ESTEVE
NOVA ETAPA A CAN FEIXAS

Bones família!

Aquest mes de febrer, i enmig de les gelades matineres, l'horta de Can Feixas canvia de pagès.

Des d'ara, se'n farà càrrec en Leo amb l'ajuda d'algunes companyes, ja us coneixereu. La resta de l'equip de Can Feixas continuarà sent els mateixos, l'Amàlia, l'Esteve i l'Oriol.

D'aquesta manera comencem una nova etapa que esperem que segueixi sent tan fructífera per vosaltres i nosaltres com fins ara!

Per tant, tot continuarà com fins ara, tant els productes del rebost com el nostre funcionament.

Bona setmana a tothom!

2019-02-02

PATATES KENNEBEC

Bon dilluns família!

Encarem mitjans de gener amb unes gelades ben fortes! Tot hi això no ens han fet malbé les col-i-flors blanques, un dels productes que estrenem al rebost. També veureu que podreu trobar patates kennebec llestes per menjar.

Aquests dies començarem a tallar canyes, aquesta feina s'ha de fer quan fa fred, ja que si no ens arrelaran quan les col·loquem al camp. A part els pèsols han començat a fer les primeres flors, us anirem informant!

Bona setmana a tothom!

Abraçades!

2019-01-14

Diem adéu al 2018

Bona nit a tothom!

Aquesta setmana serà l'última setmana que repartim de l'any. I ens hi tornarem a posar el dia 3 de gener del 2019. Així que pels que no coincidim, molt bones festes per tothom!

Us animem que reviseu el rebost, que com sempre podreu trobar un munt de productes d'allò més bons. La setmana passada vam començar a collir les primeres cols de brussel·les, una recomanació, segur que ho sabeu però farem memòria, si lis hi fem un tall en creu al cul, en bullir-les l'escalfor arriba millor al centre i es couen més bé. Ja tenim pràcticament tota la mongeta del ganxet triada, així que quan podem la portarem a bullir i ja en podreu gaudir tant de seca com de cuita.

Que passeu molt bona setmana!

div class='pixels-photo'>

IMG by canfeixas on 500px.com

2018-12-16

Primers dies de desembre!

Bon diumenge família! 

Aquesta setmana entrant reprendrem la normalitat després d'una setmana de pont. Per tant, tornarem a repartir com sempre, dimarts i dijous. 

Properament us informarem del calendari que seguirem, de feines i repartiments, de cara als dies de festes (de nadal a reis) ja que, al haver-hi varis dies festius que cauen en dimarts, ens modificarà una mica el funcionament habitual.

Aprofitem per informar-vos d'un nou producte al rebost! Es tracta del formatge amb oli i romaní. El fem amb formatge ben curat, tallat a trocets i regat amb oli i amb fulles de romaní, tot i que, a vegades, hi podem afegir altres espècies (farigola, sajolida, etc...).

Abrigueu-vos bé!

Salut i bons aliments! 

2018-12-09

Verdures pel caldo

Bon diumenge a tothom!

Primer de tot, recordar que com aquesta setmana el dijous és festiu, per tant repartirem totes les comandes el dimarts, incloses les d'Avinyó.

Sembla que torna a sortir el Sol, si s'assequen els camps en, breus podrem sembrar l'adob en verd que teníem planificat. Què és un adob en verd? Sembrem un conjunt d'espècies herbàcies que ens ajuden a millorar les propietats del nostre sòl, com la matèria orgànica i ens aporten nutrients que queden fixats al camp. Això ho fem perquè un cop segat les plantes que plantem al mateix lloc es trobin amb una millora del terreny.

Amb aquest Solet, les plantes van creixent, i com alguns ja veu veure la setmana passada, hem començat a servir l'enciam negre de l'hivern, una varietat tradicional del nostre país, és molt més resistent a les gelades i a fongs.

També aquesta setmana començarem a tenir disponible al rebost les verdures pel caldo. No hi ha res millor per combatre aquest fred que un bon caldo ben calent. Portarà: quatre fulles de col, dos naps, dues pastanagues mitjanes, un porro gros, una ceba mitjana, una patata mitjana i un tall de carbassa.

Molt bona setmana a tothom!

IMG by canfeixas on 500px.com

2018-12-02

Tenim els bròquils ben macos

Bon diumenge família!

Sembla ser que aquets setmana vinent tindrem una mica de treva amb la pluja, això ens ajudarà a poder acabar i començar feines que portem endarrerides de fa dies. Com veu comprovar molts de vosaltres, ens vam veure obligats a treure els espinacs del rebost. A causa de tanta pluja i el vent que va fer, van proliferar molt els fongs i ens van deixar els espinacs molt tocats, esperem que la nova tongada arribi d'aquí a ben poc. Com us vam explicar ja tenim la mongeta de ganxet collida i seca, a veure si ens hi posem aquesta setmana i la desgranem tota, i en breus poder-la tenir a punt per menjar aquest hivern.

Aquesta setmana tenim un parell d'incorporacions més al rebost, de la mateixa família de les cols però molt més vistoses. Estrenem el bròquil morat o violet i el bròcoli verd, tots aquests ens aporten un alt contingut en vitamina C, pràcticament el doble que una taronja, això ens anirà fenomenal per passar l'hivern sense patir constipats.

Bona setmana a tothom!

IMG by canfeixas on 500px.com

2018-11-25

Primeres Cols de Cabdell

Bon diumenge de llevantada a tothom!

Com tots sabeu fa dies que plou molt. El camp està ben xop i això ens dificulta la feina. Tenim planter per trasplantar i ho anem fent com podem, ja que la terra no està en bones condicions, està molt molla i això dificulta l'arrelament. Tot i això hi ha cultius que els hi agrada la pluja com totes les cols i bròquils. Aquesta setmana podreu trobar al vostre rebost les primeres Cols de Cabdell i Llombardes. També els primers bròquils Romanesco.

La setmana passada us vam explicar que vam fer la segona sembrada d'alls de la temporada. La primera que vam fer va ser al setembre, d'aquí poc els podrem començar a collir com a alls tendres. Ja sabeu que poques coses hi ha més bones que una truita d'alls tendres! Ja us anirem informant! Aquesta setmana que baixen les temperatures gaudiu dels trinxats de col i tantíssims altres plats que podeu preparar.

Bona setmana a tothom!

IMG by canfeixas on 500px.com

2018-11-18

Pluja i més pluja

Bon diumenge de pluja i fred a tothom!

Avui sembla que no podrem treballar, com a molt dins dels túnels. Aquesta setmana hem estat plantant la 2a tanda d'espinacs i els últims enciams, els vam posar dins el túnel petit així estaran més resguardats.

Coincidint que aquesta setmana era lluna plena, dos dies abans van fer l'última sembra de pastanagues de l'any. A veure si surt el sol i germinen abans que geli.

Tot i que sembla que baixen el ritme de les plantes, la feina no baixa, estem pendents de treure les canyes de les tomaqueres i de les mongetes del ganxet. A part hem de treballar la terra per poder sembrar la mescla de llavors que hem triat per fer un adob en verd, això ens augmentarà la fertilitat del sòl, la matèria orgànica d'aquest i millorarà la textura del sòl del nostre hort. Ja us ensenyarem fotos de tot el procès.

Ara que ve el fred, recordeu que tenim cigrons cuits. En pots de 450 gr. Són cultivats per nosaltres i triats a mà. Un bon producte per tenir al vostre rebost!

Aquesta setmana hem aprofitat per guardar totes les carbasses al rebost, us deixem una foto, ja veureu que no us en faltaran aquest hivern.

Com que el dia 1 és festiu, repartim dimarts 30 i dimecres 31. Els clients d'Avinyó feu les vostres comandes pel dimecres 31 si us plau.

Bona setmana a tothom!

IMG WA by canfeixas on 500px.com

2018-10-28

Primera plantada de pèsols

Bon vespre a tothom!

Sembla que aquesta setmana la pluja cedirà pas al sol, ja ens va bé això, ja que a causa de les pluges de l'última setmana tenim feina de plantar, fer treballs del sòl i desherbar endarrerides.

Ara fa una setmana, com ja sabeu, va ploure molt i els tomàquets va quedar molt afectats, amb l'excés d'aigua s'inflen i s'esberlen, llavors es fan malbé de seguida i no us els podem servir, així que donem per acabada la temporada de tomàquets d'amanir, de sucar o penjar ja sabeu que en tenim força i ens allargarà durant tot l'hivern.

Aquest cap de setmana vam plantar al túnel nou la primera tanda de pèsols, esperem que creixin ràpidament i comencin a fer flor en breus, esperem que surti bé ja que és la primera vegada que ho fem.

Cada dia van creixent més i més ràpids els bròquils i bròcolis, el primer que arribarà serà el bròquil romanesco, ja estan de la mida d'una pruna així que esperem que d'aquí a poc puguem servir-los.

Bona setmana a tothom!

IMG WA by canfeixas on 500px.com

2018-10-21

Ara de debò ha arribat la tardor.

Bon vespre de tempesta família!

Aquest cap de setmana ham fet força feina, sabent que vindrien pluges hem collit molt del tomàquet de penjar, ja que amb la pluja s'infla i es clivella, llavors no es pot guardar. A més a més, hem plantat els enciams per passar la majoria de l'hivern, hem plantat enciam negre d'hivern, amb una paret cel·lular més forta i que ens aguantarà millor temperatures més baixes. I vam plantar per primera vegada pak choi, una bleda d'origen asiàtic, és més petitona i amb les fulles ben tendres, ja veureu quan estigui crescuda que bona que és!

Abans de la pluja hem desherbat els calçots que van creixent força i a bon ritme.

Podreu veure al rebost que tenim Colrave, una bràssica de gust molt suau, la podreu menjar tant crua, a l'amanida, com estofada. Ja veureu que té un gust suau i ben bo.

Bona setmana família!!

IMG WA by canfeixas on 500px.com

2018-10-14

pàgina:  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  

© Menjar sa Esteve SCP